simple hit counter
image
Monday 27 October 2008

Когато започвах този блог, беше с намерението значителна част от постовете да бъдат за мода. Вместо това се превърна в блог за музика и сумо.

Е, времето дойде с Rei Kawakubo - самоука дизайнерка от Токио. Да, отново Токио - the dream destination! Освен, че е едноличен създател и собственик на Comme des Garçons (виждането на марката за този сезон), тя се подвизава още като графичен дизайнер, включва се в рекламата и интериора на магазините с убеждението, че това са неразривно свързани компоненти, част от една визия. Създава и собствено списание, което излиза 2 пъти в годината. Всичко това придружено с онази японска срамежливост.

Пътят на Rei Kawakubo продължава с гостуване на H&M. Няма как човек да не се изкефи на политиката на шведската марка и практиката да кани световни имена в модата, заедно с които пускат линия достъпна за редовия потребител. И наистина когато пътувам дрехите от H&M са едни от малкото по джоба ми. Имам купчина бижута и парцалки, включително един потник, купен от Чехия, на който пише made in Bulgaria. Готин дизайн, градски, понякога със съмнително качество. Колаборациите са a win-win situation, тъй като ние можем да си позволим произведения на изкуството от Mark Jacobs, Viktor & Rolf, а в конкретният случай на Rei Kawakubo, а за нея - дрехите й се продават в краища на света, в които до сега не е имало дистрибуция.

Labels: , ,


posted by nickolette @ 22:31  

Widget_logo