simple hit counter
image
Wednesday 24 September 2008

Официално е есен.
Рязката промяна към студено ме кара съвсем първосигнално да търся уют и топли местенца. Големият мъжки пуловер, в който се размотавам, голямата чаша чай... скоро шал.
YOKOO прави шалове. И ги продава. Тя е един от хората, които си следя в мрежата и споделяйки обща любов към филмите на Woody, сме обсъждали в детайли кадри и любопитни факти покрай снимките. Може да е нърди, но не ми пука. Иначе ако я попиташ направо за любимите й книги, филми или музика, ще отговори, че това са твърде лични въпроси.
Изумителното в случая на YOKOO са не самите шалове (на нашите ширини трудно се впечатляваме от плетки), а начинът, по който ги презентира и естетиката, която създава. В снимките, дома й, дори отношението, доколкото може да се долови, се усеща простота, изчистеност и дълбочина. Изглежда е от хората, които целенасочено се ровят, за да открият своята индивидуалност, и се ровят не само навътре в себе си, а и в артистичния свят навън. Момчешкото й излъчване толкова й приляга, искаш да си го откраднеш. Здравословна доза плагиатство не е навредила никому. И YOKOO е съгласна, че артистите са завистливи ентусиасти. "Ние сме скрити суетни депресари. Ако видим нещо възхитително, започваме да се чувстваме главозамаяни да предприемем някакво действие в отговор. Било то продуктивно или безплодно/безсъдържателно." Освен това е открила, че отварянето на вратата на хладилника прави чудеса с ленивото съзнание. Би се обзаложила, че има някакъв вид креативна смес в хладилника, защото от опит е установила, че празното взиране в стената в дъното обикновено освобождава по няколко подтиснати идеи.

На въпроса с какво друго се занимава, освен шаловете, отговаря: "Подозирам, че съм като всички останали. Проверявам си джобовете. Сгъвам чорапи. Оставям бакшиши. Прескачам страници. Заспивам. Упътвам. Уверявам се, че краищата са равни. Затварям очи. Записвам си. Казвам благодаря. Тръгвам си. Преструвам смях. Плача наистина. Твърдя, че съм гласувала. Чудя се дали той наистина ме обича."

Labels: , , , ,


posted by nickolette @ 20:38  

Widget_logo