simple hit counter
image
Wednesday 1 October 2008


Когато някой ден се сдобия със собствена холна масичка, тази книга ще стои уж небрежно на нея, а иначе зорко като кучето Цербер ще следя някой да не я пипне с мръсните си ръце.

Книгата е от поредицата лимитирани издания на калифорнийското издателство INSIGHT EDITIONS, но мен ми я донесоха, нищо не подозираща, от Лондон. И така потънах сред всичките снимки, стикери, пликчета с картички, постери, флаери и билети от някогашни концерти, ръчно поставени и с грижа по страниците измежду дебелите корици... Плюс DVD с уникални интервюта на най-големите. Книга абсолютно свидетелство, че фенщината притежава всички атрибути на религията: има свещени артефакти, слова, списък с места за боготворене (разбирай световни реге фестивали). Демонстрира смелите изказвания направени от тази неустоима музикална и социална сила от раждането й в бликащите с живот гета на Кингстън, през феноменалната популярност през 70-те, до застъпеното й положение в световната култура днес. Реге музиката и производните й ска, дъб, денсхол,... превзеха света.

The Reggae Scrapbook покрива теми като “Roots and Ska,” “Rock Steady,” “The Golden Age,” “Rockers, Digital and Dance Hall,” “Internationalization,” а домакин през страниците на това цветно пътуване е човекът, представил регето на Америка - Roger Steffens. Той е първият арихивист и колекционер на спомени от ключови реге събития и чрез лекции, книги, статии за списания като Rolling Stone, Spin, the New York Times, the Village Voice..., радио и телевизия популяризира случващото се на острова по цялата Северна Америка. Основател е на списанието The Beat.

Фотографиите са от Peter Simon, а благодарностите отиват за Сандра!

artwork by Surround

Labels: , ,


posted by nickolette @ 10:01  

Widget_logo