simple hit counter
image
Sunday 21 September 2008

Human Weapon е телевизоинно шоу стартирало през 2007-ма по History Channel, което си смъкнах на iPod-a с идеята да се забавлявам когато съм заставена да чакам нещо или просто когато наоколо няма друг монитор за взиране. Кой да предположи, че ще искам да поема 16-те части на един дъх...
Във всеки епизод ей тия двамата пътуват до определено място по света, за да изследват бойното изкуство възникнало там, запознават се историята му и културата около него от първа ръка, тренират и усвояват движения преподадени, би следвало, от най-големите майстори. В края на епизода, един от тях се среща на ринга срещу местния шампион. На демонстрациите има много красиви движения, а ключовите удари са обяснени чрез компютърни симулации. Двубоите накрая не са кой знае колко зрелищни, защото наш'те не разполагат с много време за тренировки и се опитват по-скоро да оцелеят, отколкото да се борят за победа. Минават от смъртоносното муй тай до любимото ми таекуондо през военните в Израел и френското улично сават... Във Филипините на ринга преди тях трябваше да изчакат да свърши боя между петли, а съблекалнята им беше колиба до кочината с прасета. Така, съчетано с местния колорит шоуто става за гледане и от такива като мен, които не се имат за големи фенове на бойните изкуства.

preview от първия епизод:



Още по темата:
Изглежда това не е първото по рода си предаване. През 2004-та по BBC Chris Crudelli води Mind, Body and Kick Ass Moves - забавен англичанин с интересна история, така че със сигурност тук тъпия американски хумор е заменен с британска ирония. Тези от Human Weapon са as american as u can get и се налага да им прощавам разни реплики, така както сме свикнали да прощаваме на почти всеки американски филм, който гледаме.

Fight Science (2006) по National Geographic - highly recommended!
Fight Quest (2008) по Discovery

picture by David Z

Labels: , , ,


posted by nickolette @ 08:27  

Widget_logo